Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 29.05.2014.
07:45
J. Arsenović - Vesti A
Nećemo odustati od "jezičke patrole". Sve što hoćemo jeste da utvrdimo da li može da se dobije informacija na zvaničnom jeziku države Srbije, u zvaničnim institucijama, za "Vesti" šef vojvođanskog odbora DSS Milenko Jovanov objašnjava najavu ove stranke da će da krenu u proveru zastupljenosti srpskog jezika na severu Vojvodine.
Četvrtak 29.05.2014.09:38
Ovo postoji samo u Srbiji..., treba da se brani i očuva srpski jezik u vlastitoj državi ! Sve manjine treba da znaju srpski, a njihov materinji neka pričaju izmedju sebe kod kuće ! Ugledajmo se na amerikance, francuze, engleze, nijemce..., gdje to kod njih ima jezik manjina, u kojoj javnoj ustanovi ! Sve ovo prelazi u mazohizam ! Tako je počelo sa šiptarima, davali su jedno po jedno, svi znamo gdje smo sada !
Četvrtak 29.05.2014.10:59
У Крушевачку школу стига допис на мађарском и српском?!Кукавни смо ми Срби и кукавна је ово држава Србија!
Četvrtak 29.05.2014.11:04
madjari za pasos traze ispit iz poznavanja madjarskog jezika a koje tek rigorozne procedure postoje kod svaba,engleza,francuza,amerikanaca...
Četvrtak 29.05.2014.11:24
Nama definitivno nesto fali. Mi bi smo da Srbi u celom svetu imaju neka prava, koja samo mi trazimo, kao naprimer dvojno drzavljanstvo, pravo na svoje pismo (cirilicu), pravo na skolovanje na svom jeziku, pravo na svoje versko opredeljenje i nametanje drugima svoju veru. A madjarima u Vojvodini (D)SS, bi da uvede crne trojke sastavljene od crnoberzijanaca i kontrolise ko ce kako da govori i na kom jeziku da uci. Na kom jeziku uce deca u Ticinu, a na kom u Zenevi, a na kom u Bernu? Pa taj isti (D)SS je osam (8). godina bio na vlasti i nisu se setili da vide kojim jezikom govore Madjari u Vojvodini, (D)SS, je pisao i Ustav i ni tamo se nisu setili da stave zabranu drugog jezika osim Srpskog.
Četvrtak 29.05.2014.12:14
Da niste malo pobrkali loncice , ili niste procitali clanak Niko nikome ne zabranjuje ovde nista. Samo pokusava da Srbima obezbedi prava koje imaju druge nacionalne zejednice ili manjine u Mozda treba staviti akcenat na ocuvanju SRPSKOG jezika u Srbiji. To je poenta citrave ove kampanje. na : OCUVANJU. Ovde mislim u prvom redu na medije. Kako stampane tako i elektronske. Gube se ili brisu reci iz srpskog Recnika. Izbaceni su na primer povratni glagoli: odmarati SE,dogovarati SE.... Nema vise sveze "I" ili "pa" - umesto njih se usunjalo "te" na mala vrata. Nakon je zamenio posle, delati je zamenila raditi. Sedmica je zamenila nedelju .. Za ocekivati je uvodjenje reci tjedan, tisuca..
Četvrtak 29.05.2014.12:39
@todorovič je požarni u SNS za DSS, a doktorirao je na pljucanju po Dr. Koštunici ! Od mržnje nije uspio pročitati tekst do kraja !
Četvrtak 29.05.2014.13:34
Deluje glupo i maliciozno raspravljati se oko toga ko je procitao tekst, a ko nije. Jedan od nas dvojice niju u to sam siguran, isto kao sto sam siguran u to da ili nisi procitao moj komentar, ili si ga shvatio na sebi svojstven nacin pa meni pricas o povratnim glagolima i nepovratnoj politoki (D)ss-a ko da je to bio colj mog komentara, a ne nacionalfastoziodna politika (D)ss, koja ne da zabrinjava Srbe u Srbiji vec ceo svet, jer vodi vise ka fasizmu nego nacionalizmu.
Četvrtak 29.05.2014.12:47
A gdje bi smo mi Srbi to u celom svetu da imamo neka prava ? Gdje to molim te, u SAD, GB, FR ili u GER tražimo ćirilicu, jel to ! Prodana dušo , nema te da daš komentar na muku beskućnika i problema oko distribucije humanitarne pomoći ! Gazda ti se ne slika pored smrdljivih toaleta i gladnih ljudi ! Tamo gdje tražimo ćirilicu smo imali mnogo veća prava, bili smo narod, a ne manjina i stvorili tu državu, jadniče izdajnički ! Možda na Kosovu imamo neka prava...? Ni na goli život, treba da te sramota, šiptaru !!
Četvrtak 29.05.2014.13:41
Uvek je dobro kad se ti pojavis i pocnes da mislis tudjom glavom jer svoje ocito da nemas. I da jesam pozarni SNS-a nebi me bilo sramota, jer sam pozarni najvece stranke u Srbiji, a ne one gubitnicke koja je izgubila bitku na svim poljima. Zasto netrazite u SAD, GB, FR, ili GER.? Zato jer tamo nesmete a tamo se najvise krse ljudska prava i prava na svoj intiditet (jezik). Cak niti jedna zemlja nece da vam obezbedi ne skolovanje, vec dopunsku nastavu na maternjem jeziku. U Ameriki cak su nasi Srbi primorani da menjaju imana i prezimena da bi se bavili biznisom, pa od Radoslava imate Rod Djordjevic. Ali to je zapad koji vas ne sljivi. Sto da nece SNS da vam cisti toaleta, a pogledaj Novosti.
Četvrtak 29.05.2014.13:46
To upravo i ja govorim idiote, da na tom zapadu drugi nemaju nikakvih prava, zašto onda treba da postoje u Srbiji ? Zato što ste vi šiptari momentalno na vlasti !!
Četvrtak 29.05.2014.13:57
Pa zasto ih tamo ne trazite? Malo morgen. Stiskavac, a i kako da se pojavite u Evropi kad nemate poverenja za vasu politiku ni u sopstvenoj drzavi. Srbija je nesto drugo od onoga sto danas trazite a dok ste bili vlast niste smeli ni da pomenete. Siptarima je svu vlas i pravo na odcepljenje upravo dao Vojislav Kostunica, isto ko sto je dao pravo na otcepljenje Crnoj Gori. Ni zbog cega drugog nego da bi preko pomoci mogo legalno da pljacka gradjane Srbije. Kolko godina je (D)ss preko pomoci Srbima na Kosovu pljackala budzet i Srbe? Jadan je vas nacionalizam koji je kad je porasto postao fasizam. Ti ces nekog da nazivas Siptarom a dali ste im sva moguca prava, cak i pravo na samoopredeljenje.
Četvrtak 29.05.2014.14:48
Do sada sam mislio da si samo partijski nastrojen, otkrivaš mi da si nevjerovatno glup, ti ne znaš uopšte o čemu komentarišeš ! Vrati se na naslov teksta i naravno..., na terapiju !
Četvrtak 29.05.2014.16:42
"PATROLE CUVAJU DRZAVNI JEZIK". Eto to je naslov, najverovatnije i cilj (D)ss da patrolama ili ako bas hoces crnim trojkama cuva drzavni jezik, ali nezna od koga, u tome je poenta. A posto vidim da si pametan i da imas najvise deset istomisljenika, koji ko papagaji ponavljaju samo jedno i to je sve. Mozda bi prvo kad komentarises mogao da kazes zasto taj (D)ss nije cuvao taj isti jezik kad je bio na vlasti? Nego su se trtili osam godina da znaju nesto a uspeli sua samo da rasture SRJ, Srbiju i da naprave takav Ustav da je moralo da se za njega glasa tri (3) dana i da nije bilo Tomislava Nikolica da pozove birace tada SRS-a Ustav nebi bio ni donesen. A onda bi vas pitao sta bi bilo?
Četvrtak 29.05.2014.12:44
Све док нама неко други "чува" наше, нама неће бити добро! Потребно је да се сами организујемо, без икаквих странака или било чега другог, јер када год смо их у прошлости слушали веома смо лоше прошли! Овакви као овај стварају проблеме, па ће их сада као решавати!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)